Hyvinvoiva suhde

Parisuhteessa tulee luonnollisesti pohtia myös puolison tarpeita. Parisuhde voi hyvin, kun sen osapuolet kokevat, että omat tarpeet tulevat huomioiduksi. Hyvinvoiva parisuhde ei siis välttämättä tarkoita jatkuvaa onnea ja auvoa vaan sitä, että molemmilla on riittävän hyvä olla. Mikä sitten on riittävää? Sen määrittelee jokainen itse.

Katsotaanpas, millaisia ajatuksia Liisalle ja Terhille herää, kun keskustelun teemana on hyvinvoiva parisuhde.

Koetteko, että heidän nostamansa seikat toteutuvat teidän parisuhteessanne? Liisa ja Terhi nostivat hyvinvoivan parisuhteen rakennuspalikoiksi mm. nämä asiat:

  • antaminen ja saaminen on vastavuoroista
  • on kykyä sietää pettymyksiä, olla “pettymyksen äärellä”
  • hyväksytään erilaiset tunteet
  • on kykyä pysyä erillisenä ja kestää fyysistä erillisyyttä.

Terhi ja Liisa puhuivat myös siitä, kuinka tärkeää parisuhteen kannalta on yhteisesti jaettu tieto adhd:stä. Tämä on mielestämme tärkeä nosto ja toivomme kovasti, että tämä Lovella-verkkokurssi on osaltaan auttanut teitä hahmottamaan, miten adhd värittää juuri teidän suhdettanne.

Aivan puheenvuoronsa loppupuolella Liisa ja Terhi muistuttivat, kuinka tärkeää on kiinnittää huomio kaikkeen siihen hyvään, mitä omassa puolisossa ja parisuhteessa on. “Se, mihin kiinnittämme huomiota, kasvaa”. Tämän viisauden myötä kannustamme teitä kurssimme viimeisen tehtävän äärelle.

 


Tehtävä

Kun huomaat positiivisia asioita ja jaat ne kumppanisi kanssa, vahvistat parisuhdettasi! Kannattaa siis iloita yhdessä tapahtumista, tunteista ja kokemuksista. Kun huomaat positiivisia asioita, saat ne kasvamaan ja vahvistumaan. Juttele kumppanisi kanssa millaisia vahvuuksia te tunnistatte suhteestanne, ja nimetkää (vähintään) kolme asiaa, joita arvostatte:

  • puolisossasi
  • itsessäsi puolisona
  • parisuhteessanne.